Co-organized by Mekong Institute Department of Trade Promotion, MOIC of Lao PDR

In coordination with Ministry of Commerce of Thailand

Supported by Lancang-Mekong Cooperation Special Fund of P.R.China





กระทรวงพาณิชย์ Ministry of Commerce

AGENDA



LANCANG - MEKONG BUSINESS FORUM 2022 | November 9-11, 2022 | Vientiane & Boten, Lao PDR

Promoting Agribusiness and Investment in Processed Food Sector

Tentative AGENDA

| | <i>home countries to Vientiane, Lao PDR</i> participants based in outside of Lao PDR) |
|---------------------------------|---|
| JOI HOH-LUO | |
| Day 1: W | ednesday, November 9, 2022 |
| Onsite Venue: Time Zone: | Vientiane, Lao PDR (hotel location will be informed once confirm participation) UTC+07:00 Lao Time |
| 08:10-09:00 | REGISTRATION and COVID-19 ATK TEST (50 mins) Please show COVID-19 Vaccination Certificate /Card before enter the conference room and wear Mask during the entire forum activities, and keep social distancing when queue for registration; Please take the COVID-19 ATK test at home within 24 hours before arriving at the forum venue; please take a photo of the test result with your name and testing date & time, and show the result from your mobile phone at the venue entrance. |
| 9:00-09:35 | OPENING SESSION (35 mins) |
| 09:00-09:15 | Welcome Remark Mr. Suriyan Vichitlekarn, Executive Director, Mekong Institute |
| | Opening Remark Vice Minister Ministry of Industry and Commerce of Lao PDR |
| 09:15-09:25 | Group Photo (10 mins) |
| 09:25-09:35 | Introduction of the Business Forum (10 mins) Mr. Madhurjya Kumar Dutta Director of Trade and Investment Facilitation Department, Mekong Institute |
| 9:35-12:10 | BUSINESS SEMINAR |
| 09:35-10:50 | I: Panel Discussion (75 mins) Investment in Lao PDR (5 mins, Video Presentation) Post COVID-19 Recovery – promoting agribusiness and investment in agro-food processin sector in Lao PDR (15 mins) Policy support, incentives, and economic zone arrangement for trade and investment in agro-food processing sector in Lao PDR (15 mins) Readiness of Lao PDR to catch up the megatrends and opportunities in agro-food processing sector (15 mins) Q&A (25 mins) Moderator: Mr. Madhurjya Kumar Dutta |
| 10:50-11:20 | Director of Trade and Investment Facilitation (TIF) Department, Mekong Institute Networking, refreshments and visiting the on-site Exhibition of processed agro-food product from LM countries and beyond (30 mins) |
| 11:20-12:10 | II: Preparation for Business Matching and Structured Learning Visit (50 mins) |
| | Introduction of business matching arrangement Introduction of non-Lao companies and their business matching interests and requests Introduction of companies based in Lao PDR and their business matching interests/requests Introduction of Structured Learning Visit to Boten by train on Nov 10-11, 2022 Q&A (10 mins) |
| | |
| 12:10-13:10 (60 mins) | Networking LUNCH |

| 14:00-14:20 Business Matching Slot No. 1 (20 mins) 14:20-14:40 Business Matching Slot No. 2 (20 mins) 14:40-15:00 Business Matching Slot No. 3 (20 mins) 15:00-15:20 Business Matching Slot No. 4 (20 mins) 15:20-15:40 Coffee Break 15:40-16:00 Business Matching Slot No. 5 (20 mins) 16:00-16:20 Business Matching Slot No. 6 (20 mins) 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner ** By invitation only ** | 14:00-17:00 | ONSITE BUSINESS MATCHING (3 hrs., 20 mins per meeting) |
|---|-------------|--|
| 14:40-15:00 Business Matching Slot No. 3 (20 mins) 15:00-15:20 Business Matching Slot No. 4 (20 mins) 15:20-15:40 Coffee Break 15:40-16:00 Business Matching Slot No. 5 (20 mins) 16:00-16:20 Business Matching Slot No. 6 (20 mins) 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 14:00-14:20 | Business Matching Slot No. 1 (20 mins) |
| 15:00-15:20 Business Matching Slot No. 4 (20 mins) 15:20-15:40 Coffee Break 15:40-16:00 Business Matching Slot No. 5 (20 mins) 16:00-16:20 Business Matching Slot No. 6 (20 mins) 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 14:20-14:40 | Business Matching Slot No. 2 (20 mins) |
| 15:20-15:40 Coffee Break 15:40-16:00 Business Matching Slot No. 5 (20 mins) 16:00-16:20 Business Matching Slot No. 6 (20 mins) 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 14:40-15:00 | Business Matching Slot No. 3 (20 mins) |
| 15:40-16:00 Business Matching Slot No. 5 (20 mins) 16:00-16:20 Business Matching Slot No. 6 (20 mins) 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 15:00-15:20 | Business Matching Slot No. 4 (20 mins) |
| 16:00-16:20 Business Matching Slot No. 6 (20 mins) 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 15:20-15:40 | Coffee Break |
| 16:20-16:40 Business Matching Slot No. 7 (20 mins) 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 15:40-16:00 | Business Matching Slot No. 5 (20 mins) |
| 16:40-17:00 Business Matching Slot No. 8 (20 mins) 18:00-20:00 Business dinner | 16:00-16:20 | Business Matching Slot No. 6 (20 mins) |
| 18:00-20:00 Business dinner | 16:20-16:40 | Business Matching Slot No. 7 (20 mins) |
| | 16:40-17:00 | Business Matching Slot No. 8 (20 mins) |
| ** By invitation only ** | 18:00-20:00 | Business dinner |
| | | ** By invitation only ** |
| Day 2: Thursday, November 10, 2022 | | |

Meeting point: Hotel Lobby (for 25 Non-Lao participants stayed in hotel) and then travel to train station

| Time Zone: | Train station (meet with 15 companies based in Lao PDR) Other 10 invitees and organizing team UTC+07:00 (Lao Time) | ravel to train station |
|-------------|--|----------------------------------|
| 06:30-17:00 | STRUCTURED LEARNING VISIT (SLV) | ** 50 seats Invitation only ** |
| 06:00-06:30 | Breakfast and check out from Hotel | |
| 06:30-07:00 | Depart from Hotel to Vientiane train station | |
| 07:00 | Meet at the train station in Vientiane | |
| 07:50-11:25 | Vientiane to Boten by train | |
| 11:25-12:30 | Train station to Hotel and check in | |
| 12:30-13:30 | Lunch in Boten | |
| 14:30-17:00 | Visit Boten Special Economic Zoon | |
| 17:00- | Free time | |
| | | |

Day 3: Friday, November 11, 2022

| Meeting point: | Hotel Lobby (all 50 peoples) | |
|----------------|--|--|
| Time Zone: | UTC+07:00 (Lao Time) | |
| 10:00-17:00 | STRUCTURED LEARNING VISIT (SLV) Cont. | ** 50 seats Invitation only ** |
| 07:00-10:00 | Brunch and check out from hotel | |
| 10:00 | • Depart from Hotel to Boten train station | |
| 11:55-15:30 | Boten to Vientiane by train | |
| 15:30 | Option 1: From train station to Hotel in Vier participants) | ntiane and check in (for some non-Lao |
| | <u>Option 2:</u> From train station to Airport and participants) | fly back to home countries (for some non-Lao |
| 17:00- | Free time | |
| | | |

Saturday, November 12, 2022 Travel back to home countries (for some non-Lao participants based in outside of Lao PDR)

*Special Engagement:

| | ursday, November 17, 2022 | |
|-------------------|---|--|
| Meeting platform: | Online Business Matching Platform | |
| | (the link will be sent to those companies who couldn't meet onsite) | |
| Time Zone: | UTC+07:00 (Lao Time) | |
| 07:30-22:00 O | NLINE BUSINESS MATCHING (20 mins/meeting slot) | |



About the Mekong Institute

The Mekong Institute (MI) is an intergovernmental organization that contributes to regional cooperation and integration through capacity development, dialogue, and advocacy for the acceleration of sustainable socioeconomic development and poverty alleviation in the Greater Mekong Subregion (GMS).

Founded and represented by Cambodia, P.R. China, Lao PDR, Myanmar, Thailand, and Viet Nam, MI's strategies are aligned with the core tenets of the GMS Cooperation Program Strategic Framework 2030, ASEAN Economic Community, and the 2030 Agenda for Sustainable Development.

MI supports these frameworks through the implementation of projects across the areas of Agricultural Development and Commercialization, Trade and Investment Facilitation, and Sustainable Energy and Environment, while addressing issues of social inclusion and vulnerability, digital economy and innovation, and labor mobility to cement holistic and sustainable development impacts in the subregion and beyond.

MI is the recipient of the ASEAN Prize 2021 for its long-established efforts toward accelerating sustainable socio-economic development in the region, improving the lives of ASEAN people.